4 iunie 2015

Imprimantă Braille din piese Lego

Shubham Banerjee, un elev de clasa a șaptea din Santa Clara, California, a dezvoltat o imprimantă Braille folosindu-se în principal de un set de construcții Mindstorms EV3, care în România se vinde cu 2000 de RON. Setul de construcții Lego Mindstorms EV3‎ este unul avansat, el are o unitate de control cu un procesor ARM9, port USB și WiFi, 3 servo motoare interactive, telecomandă, senzori tactil, de culoare și infraroşu.

Imprimanta, numit Braigo (prescurtarea de la Braille cu Lego), a fost creată cu un set Lego-Mindstorms EV3 plus încă câteva materiale ajutătoare. Imprimanta programabilă poate scrie literele de la  "A" la "Z" și are nevoie de aproximativ șapte secunde pentru a imprima fiecare literă.

Tânărul inventator a declarat că a dezvoltat Braigo pentru a dovedi că este posibil să facă o imprimantă Braille ieftină. Banerjee va lansa gratuit detaliile proiectului odată ce va implementa și cifrele Braille în setul de instrucțiuni ale imprimantei și se vor găsi pe www.lego.com/mindstorms. Ca o comparație cea mai ieftină imprimanta Braille de birou este EmBraille Desktop Embosser ea poate imprima 25 de caractere pe secundă și costă 11.000 RON.


sursa: mnn.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu