28 august 2016

Şcolile din Tennessee un exemplu de urmat în învăţămant

Federația Națională a Nevăzătorilor din SUA a dat ca exemplu recent cea mai mare rețea de colegii publice din Tennessee ca un model național pentru utilizarea eficientă a tehnologiei pentru a ajuta pe elevi nevăzători și cu handicap.

Președintele Federației Mark A. Riccobono a lăudat abordarea: "O abordare sistemică a accesibilității conținutului educațional, mai degrabă decât tratarea accesibilității ca o simplă acomodare ulterioară, este cel mai bun mod de a ne asigura că toți studenții beneficiază de o experiență educaţională excelentă".
 
Nucleul abordării constă în formarea profesorilor și a personalului, pentru a crea documente care pot fi scanate și citite cu voce tare de software-ul pentru studenții nevăzători sau alte persoane care preferă această abordare. Uneori poate fi la fel de simplu ca și salvarea unui document într-un format corect. James Brown, preşedintele Federaţiei Naţionale a Nevăzătorilor din Tennessee a declarat "Dacă nu te gândești la un acces de la început atunci când creați un produs, atunci este foarte greu implementarea ulterioară, este mult mai simplu creerea unor modele accesibile de la început".
 
În 2015, aproape 2.000 de persoane din întregul sistem de colegii au fost instruiţi să utilizeze resursele de învățare accesibile.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu