17 noiembrie 2016

Proiectului - Sunetul paginilor

Biblioteca Naţională a României şi Fundaţia Orange anunţă finalizarea proiectului „Sunetul paginilor”, prin care cărţi de literatură, psihologie, filosofie, istorie şi ştiinţe juridice din colecţiile instituţiei au fost digitalizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Iniţiat de Biblioteca Naţională a României şi susţinut de Fundaţia Orange în cadrul programului de finanţare Lumea prin culoare şi sunet (ediţia 2015), proiectul „Sunetul paginilor” şi-a propus crearea şi dezvoltarea celei mai mari biblioteci digitale adresată persoanelor cu dizabilităţi de vedere din România şi continuarea demersurilor de integrare socială a acestui grup.
 
Prin proiectul „Sunetul paginilor”, persoanele nevăzătoare de oriunde din ţară au acces liber la cea mai mare bibliotecă digitală dedicată lor. 300000 de pagini din peste 3000 de volume au fost accesibilizate cu ajutorul unui scanner performant, achiziţionat special pentru acest proiect. Reuşita acestei iniţiative a fost posibilă şi cu ajutorul a 22 de voluntari de la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, care au dedicat proiectului peste 1300 de ore.
 
Până în prezent, peste 300 de persoane cu dizabilităţi vizuale au permis de cititor şi, pe bază de ID şi parolă, au acces gratuit la documentele din colecţia bibliotecii digitale, atât la sediul instituţiei, cât şi online.
 
Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.bibnat.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu