18 ianuarie 2016

Hear News - aplicație de ştiri

Hear News este o aplicație de citit știri pentru telefoanele inteligente. Aplicația adună știri din partea a 4 site-uri gandul.info, mediafax.ro, historia.ro, și divahair.ro și le pune într-un format accesibil pentru TTS-ul instalat pe telefon. (TTS text-to-speech, programul ce vă citește textul) 

Pe android aplicația are nevoie de un motor TTS și Hear News te va invita să instalezi Ivona Text to Speech dacă nu ai un TTS sau dacă ai alt TTS instalat. Când se deschide aplicația va trebui selectezi unul din cele 4 site-uri, și apoi una din categoriile de știri. Navigarea se face cu 3 butoane la marginea inferioară a ecranului cu care se poate sări din știre în știre plus butonul de Înapoi ce apare stânga sus și ne ajută să ne întoarcem la un meniu anterior. Putem selecta paragrafe în cadrul știrilor și aplicația se descurca rezonabil în identificarea lor. Exista și câteva probleme ca de exemplu știrile divahair.ro sunt scrise fără diacritice iar TTS-ul va suna ca limbă străină încercând să le citească, aici însă nu e vina aplicației cei de la divahair.ro nu folosesc diacritice în articolele lor.

Aplicația este disponibilă gratuit și a fost dezvoltată de Fundația Colegiul Pro în parteneriat cu Fundația Orange, cu sprijinul agențiilor de presă Mediafax și Grupul Adevarul și susținerea Asociației Nevăzătorilor din România. Aplicația necesită un telefon sau tabletă care să aibă cel puțin  Android 2.2 sau iOS 7.0.

Puteți încerca aplicația pe play.google.com sau  itunes.apple.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu