26 ianuarie 2016

BlindTool - aplicație de identificat obiecte

BlindTool este o aplicație gratuită pe Android ce vă va descrie obiectele din fața telefonului. Aplicația este realizată de Joseph Paul Cohen un doctorand al Universității din Massachusetts.

Aplicația folosește cele mai importante 1000 de categorii de poze aflate în baza de date ImageNet, ceea ce reprezintă aproximativ 150GB. Creatorul a explicat că o aplicație mai complexă ce ar folosi mai multe categorii de imagini și ar forța aplicația să caute în jur de 15 secunde pentru fiecare imagine pe când BlindTool preia imagini video direct de la cameră și le identifică într-o secundă.

Aplicația seamănă cu programul Wolfram despre care am discutat deja și are cam aceleași probleme. Multe obiecte vor fi identificate greșit, dar nu foarte departe de adevăr, ca de exemplu un glob este identificat ca minge, o ușă este identificată ca șifonier. Aplicația necesită cel puțin Android 3.1 și încă nu a fost testată pe foarte multe telefoane, dacă nu vă merge trimiteți raportul de eroare. Creatorul acestei aplicații caută finanțare pentru următoarea versiune pe kickstarter.com - BlindTool v2.

Puteți lua aplicația de pe play.google.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu