19 mai 2018

Apple şi iniţiativa Toată lumea poate să Programeze

Apple intră în şcolile din SUA cu iniţiativa de a-i învăţa pe copii să scrie programe. Această iniţiativă se va extinde şi la 8 şcoli pentru copii cu deficienţe de vedere sau auz în California, Massachusetts, Texas, Florida, Illinois şi New York. 

"Apple a colaborat cu ingineri, educatori şi programatori din diferite comunităţi de accesibilitate pentru a face iniţiativa - Toată lumea poate să Programeze - cât mai accesibilă [...] Aceasta va include furnizarea de instrumente şi resurse suplimentare, cum ar fi hărţi tactile, pentru a spori înţelegerea mediilor de codare pentru cursanţii cu deficienţe de vedere.", a declarat Apple. Tehnologia de citire a ecranelor VoiceOver de la Apple va juca, de asemenea, un rol semnificativ în a face proiectul mai accesibil.

În martie Apple a anunţat un nou tip de iPad cu suport pentru Creionul Apple şi îmbunătăţiri substanţiale la programele sale educaţionale. Compania lucrează de asemenea cu sistemul şcolar din Chicago pentru a construi un Centru de Excelenţă - un loc de instruire a tuturor profesorilor din programul Toată lumea poate să Programeze.

sursă: theverge.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu