3 decembrie 2017

Pictorul şi sculptorul Jim Stevens

În 1970, pe vremea când Stevens era sergent în armata americană, el a fost împuşcat în cap într-o misiune din Vietnam. Chirurgii l-au salvat însă nu au putut să-i scoată toate fragmentele de glonţ. El a avut o recuperare aproape completă iar după război a sculptat şi pictat din pasiune.

După 23 de ani unul din fragmente a început să se deplaseze şi asta l-a costat vederea, lăsându-l aproape orb. Odată cu pierderea vederii el şi-a pierdut locul de muncă iar căsătoria i s-a destrămat. Din cauza depresiei el şi-a distrus atelierul de lucru şi a renunţat o perioadă la artă.

La rugăminţile fiicei sale Stevens s-a reapucat de artă în anii 2000. El a descoperit o metodă de desen folosind mono-filamente pe care le împleteşte pe 8 straturi pentru a crea desene tridimensionale. Lui Stevens îi ia aproximativ două luni să termine o lucrare iar în timp ce împleteşte mii de fire el "uită să mai fie furios pe viaţă". Lucrările sale suspendate în spaţiu se destramă şi se recompun în timp ce mergi pe lângă ele, totul depinde pe punctul tău de vedere.

Sursă: theweek.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu