28 noiembrie 2015

Freedom Scientific și Optelec au fuzionat

Freedom Scientific firmă cunoscută pentru cititorul de ecran Jaws și Optelec cunoscută pentru lupele sale electronice, precum Compact 7 HD, au fost cumpărate și fuzionate de către Vector Capital, o firmă de investiții cu capital privat.

Freedom Scientific este o firmă americană ce a apărut în anul 2000, când trei companii specializate în tehnologii asistive și-au unit forțele pentru a face o companie cu renume mondial. Optelec este o firma europeană ce activează în domeniul hardware asistiv din anii 70.
Noua entitate va avea în portofoliu atât produse software cât și hardware. Firma va număra în jur de 300 de angajați și își va păstra ambele numele de brand. Ei își vor alege noua conducere la începutul anului 2016.

Ce înseamă asta pentru cumpărătorul de rând? Doua rețele de distribuție unite cu acoperire mai bună pentru clienți. Produse mai puține, cele două firme au produse în competiție directă, unele dintre ele vor dispărea. Produse noi, cele două firme își vor unii diviziile de cercetare, inginerii americani își vor unii forțele cu cei europeni. 

Detalii: optelec.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu