12 octombrie 2015

Ziua Bastonului Alb 2015

Ziua Bastonului Alb are loc pe 15 octombrie și am hotărât sa vă informăm despre câteva evenimente ce vor avea loc cu ocazia acestei zilei.

București 
La Şcoala generală pentru deficienţi de vedere din Strada Austrului nr. 33, sector 2, Bucureşti, are loc o expoziţie de dispozitive, echipamente şi tehnologie asistivă (tiflotehnică). Produsele expuse sunt de la firma Humanware, iar la expoziție veți putea vedea, imprimante braille de mică dimensiune, display-uri braille, laptop-uri cu afişaj braille şi voce sintetică, lupe video, bastoane albe, etc. Expoziţia este accesibilă publicului numai în ziua de 15 octombrie.

Arad și Brașov
În ambele orașe ANR împreună cu LIONS va organiza o cina pe întuneric și va fi proiectat un film accesibilizat.

Bacău
ANR filiala Bacău va organiza o excursie la Bihor de pe 14 octombrie, unde participanții se vor reuni, pentru a sărbătorii împreună prin : partide de şah, rummy, table, plimbări în aer liber.

Botoşani
ANR Botoşani va invita câţiva artişti botoşăneni pe 15 octombrie, cărora le va propune un experiment unde vor fi legaţi la ochi, li se va înmâna un baston alb şi vor vedea cum se descurcă. Totodată va fi organizată și o expoziție cu creațiile artistice ale nevăzătorilor locali.

Brăila şi Galaţi
ANR Brăila, împreună cu filiala Galaţi, organizează un concurs de cultură generală şi o tombolă care vor fi urmate de o masa festivă.

Iași
La Centrul de agrement Ciric va avea loc un concurs de orientare cu bastonul, în viteză, se vor juca şah sau table de către doritori, și va fi organizat un grătar.

Vor mai fi organizate evenimente și în Constanţa-Tulcea , Mureş, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman-Giurgiu, Vaslui, Vâlcea mai multe detalii aici : http://www.anvr.ro/noutati.php?page=stire&ida=49



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu