20 octombrie 2015

Spanacul și tomatele sunt bune pentru ochii

Exista o listă lungă de beneficii corelate cu consumul de fructe și legume, îmbunătățirea tensiunii și a nivelului de colesterol, reducerea problemelor de inimă, diabet, etc. Un studiu recent încheiat a cautat să descopere și o corelare între anumite mâncăruri și vedere.
 
Studiul a urmărit aproximativ 100.000 de persoane ce aveau, la începutul studiului, 50 de ani și nu sufereau de boli cardiovasculare, diabet sau probleme de vedere. Studiul s-a desfășurat de-a lungul a 25 de ani și acum s-a tras linie. 2500 dintre participanți au căpătat de-a lungul studiului degenerescență maculară, dintre aceștia 1100 fiind considerate cazuri avansate. Sa dovedit ca o dietă conținând fructe și vegetale ce conțin concentrații mari de carotenoide, practic pigmenții galben, roșu, portocaliu și verde ajută la prevenirea degenerescenței maculare avansate. 

Un consum constant de spanac va reduce riscul apariției degenerescenței maculare avansate cu 41%, tomatele cu 40%, morcovii cu 36%, portocalele cu 27 %.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu