6 mai 2015

Ochelari pentru daltoniști

Daltonismul, discromatopsia și alte tulburări mai ușoare are ale vederii cromatice pot fi ameliorate cu ajutorul unor lentile de corecție. Lentile modifică spectrul de lumină ce ajunge la ochii, în esență anumite lungimi de undă sunt îndepărtate pentru ca unele tonuri de culori rosu, verde și albastru să fie mai ușor distinse. Depinzând de tipul de daltonism de care suferiți aceste lentile ar putea să vă ajute, ei fiind eficienți în cazul sensibilității reduse a unor conuri de culoare și ineficienți în cazul lipsei totale a conurilor. Aproximativ 70-80% dintre daltoniști vor vedea o diferență, însa nu trebuie să vă așteptați la minuni, acești ochelarii nu vă vor aduce la nivelul de vedere normală.

Unde găsim aceste lentile pentru daltoniști:
  • România: Toro Optic- daltonism-ro.com. Puteți să-i vizitați  la următoarele adrese în Arad » SC Optica Veszi Srl B-dul Revolutiei Nr94 Tel: 0257 281058 și Brașov » Toro Optic str.Michael Weiss nr.16 tel: 0268 475489
  • Europa: ChromaGen- dyslexia-help.co.uk
  • SUA: EnChroma- enchroma.com

Aceste firme au propriile brevete de invenție iar tehnologia de producție diferă de la o firmă la alta, astfel că rezultatele pot fluctua. Costurile variază, însă trebuie să fiți pregătiți să dați 200-300 de euro pentru aceste lentile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu