10 mai 2015

Mașini pentru nevăzători

Intrăm în epoca automatizării complete, muncitorii din fabrici au fost înlocuiți de roboți, programele de calculator îndeplinesc sarcini tot mai complicate, iar mașinile încep să se conducă singure. Mașinile automate nu au apărut pentru a sluji pe nevăzători, ele sunt doar următorul pas necesar în evoluția mașinilor.

La ora actuală poți cumpăra o mașină ce se parchează singură. O sarcină dificilă a fost luată de pe umerii șoferilor, de ce nu ar fi luată și cea mai grea. Două mașini prototip, un Ford Escape și  o Toyota Pirus, au fost modificate și sunt capabile să se conducă singure, iar firme precum Mercedes testează deja aceste sisteme automate pe mașini comerciale de tip camion. GM, Nissan, Audi, BMW, au declarat că își vor lansa mașini cu pilot automat în jurul anului 2020.

Vor fi ele perfecte? nu, dar nici nu trebuie să fie. Șoferii din ziua de azi nu sunt perfecți, pilotul automat trebuie doar să aibă un randament mai bun decât un șofer obișnuit. Până atunci nu ne rămâne decât să strângem bani în așteptarea revoluției auto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu