30 aprilie 2015

Proiect pilot pentru câinii insoțitori

Rovana Plumb (PSD) ministrul Muncii a declarat, ca va demara prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD), un proiect pilot prin care să crească numărul de câini însoţitori.

Pe 27 aprilie 2015, a avut loc o întâlnire între ministrul Muncii Rovana Plumb și reprezentanţii Federaţiei Europene a Câinilor Însoţitori pentru Persoanele Nevăzătoare (EGDF-European Guide Dog Federation). David Adams președintele EGDF a declarat că : "Programul câinilor însoţitori reprezintă o metodă extrem de utilă pentru reintegrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate şi că anual se fac progrese însemnate, însă este foarte important ca programul să fie sprijinit de către autorităţi".

Odată cu acest proiect pilot se va demara și o campanie de informare care să promoveze prevederile Legii numărul 55/2014 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu accent pe partea care reglementează câinii însoţitori. Să le dăm o mână de ajutor: Câinii însoțitori au dreptul de a intra odată cu nevăzătorii în magazine, instituții publice și chiar restaurante.

Deputatul Claudia Boghicevici (PNL) inițiatoarea legii ”Asistență vie cu câini ghizi pentru nevăzători” a declarat: "Nonșalanța cu care ministrul Rovana Plumb declara zilele trecute că susține implementarea acestui program după ce în bugetul pe 2015 a blocat premeditat finanțarea lui este strigătoare la cer". 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu